Babylon Hotel doneert duizenden euro's aan Save the Children

Babylon Hotel doneert duizenden euro's aan Save the Children

Babylon Hotel Den Haag heeft met de actie 'De Nacht van Save the Children' 5.750 euro opgehaald voor de kinderrechtenorganisatie. De 220 gasten die de nacht van donderdag 15 augustus doorbrachten in het hotel, steunden direct kinderen in nood.

Claartje Janse van Save theChildren nam de cheque in ontvangst uit handen van general manager Jacques Ravoo en het team van het Babylon Hotel Den Haag.

‘We zijn erg trots en blij dat de actie een succes was en dat we dit mooie bedrag kunnen overhandigen aan Save theChildren, een stichting met een prachtig doel waar wij graag ons steentje aan bijdragen’, zegt Ravoo. ‘Met dit opgehaalde bedrag kan Save the Children bijvoorbeeld zorgen dat kinderen in Zuid-Soedan een veilige schoolplek hebben.’

De Nacht van Save theChildren

De 220 gasten die tijdens de Nacht van Save theChildren op 15 augustus bij het hotel overnachtten, ontvingen een gelukspoppetje namens de kinderen om ze te bedanken voor hun donatie.

Ook konden gasten Plumpy’Nut proberen. Dit is een zilverkleurig zakje met speciale voeding voor ondervoede kinderen. In het zakje zit een pindakaasmengsel waaraan plantaardige olie, melkpoeder, hoogwaardige proteïnen, vitaminen en mineralen zijn toegevoegd. Dit hoogenergetische mengsel wat 2 jaar houdbaar is, wordt razendsnel in het lichaam opgenomen waardoor het ondervoede kind binnen 4 weken weer is aangesterkt.

Save theChildren

Save theChildren werd 100 jaar geleden opgericht door EglantyneJebb. Zij stelde daartoe persoonlijk een handvest op waarin zij de rechten van kinderen beschreef. Dit handvest vormde later de basis voor het in 1989 aangenomen Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties.

Het Kinderrechtenverdrag is ook door Nederland geratificeerd en verankerd in de statuten van Save theChildren. Inmiddels is Save theChildren uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, actief in meer dan 120 landen. Elk kind dat bedreigd wordt in zijn of haar kind zijn, verdient aandacht en zorg. Ongeacht geloof, geslacht, ras, huidskleur, nationaliteit of politieke gezindheid.

Babylon Hotel Den Haag

Het Babylon Hotel Den Haag is een viersterrenhotel met 143 hotelkamers in diverse formaten. Gelegen op loopafstand van het stadscentrum in een riant gebouw is het de ideale thuisbasis voor een city trip Den Haag. Het hotel heeft een modern klassieke inrichting, deze stijl is ook terug te vinden in de trendy bar en het uitmuntende restaurant, The Living Room. In het hotel bevindt zich tevens een business center. Het Babylon Hotel Den Haag is onderdeel van Eden Hotels.