Grand Café Hotel Karsten in Norg sluit aan bij Charme Hotels

Grand Café Hotel Karsten in Norg sluit aan bij Charme Hotels

Charme Hotels breidt uit met Grand Café Hotel Karsten in Norg, in Drenthe. Het hotel telt 21 kamers en beschikt over een lounge met open haard en een verwarmd terras.

Grand Café Hotel Karsten is het 22e hotel dat aansluit bij franchiseconcept Charme Hotels, dat in 2011 werd opgericht door Onno Pel en Bart Reints Bok.

'Door een intensieve samenwerking met Charme hotels kunnen wij meerdere kanalen inzetten om zodoende een betere bezettingsgraad te krijgen’, zegt David Stolk van Hotel Karsten over de nieuwe samenwerking.

‘Voor ons eigenzinnige familiehotel zal er weinig veranderen. De gastvrijheid blijft bij ons hoog in het vaandel staan. Voornamelijk op administratief gebied en inkoopgebied zal een en ander veranderen. Door de aansluiting bij Charme Hotels kunnen wij hier veel voordeel uit halen. Hun soft-franchiseformule, open communicatie én de connectie met soortgelijke hotels, is dit een goede oplossing voor ons.'

Charme Hotels zegt dat haar basisfee lager is dan veel andere franchiseondernenmingen. Dat bedrag gaat wel omhoog als een hotel extra ondersteuning wenst op het gebied van revenue management, operations of andere speerpunten.

‘Ons concept slaat aan’, laten de oprichters weten. ‘Op dit moment zijn er veel gesprekken met hotels die willen samenwerken met Charme Hotels.’

Charme Hotels staat met een omzet van 32,2 miljoen in 2018 op plek 54 in de Misset Horeca Top 100 2019.