Okura Amsterdam: zeven suites in nieuw jasje

Okura Amsterdam: zeven suites in nieuw jasje

Hotel Okura in Amsterdam heeft zeven suites een metamorfose gegeven. Bij de renovatie is het hele design vernieuwd. Naast de suites is ook The Lounge onder handen genomen.

Het vijfsterrenhotel Okura Amsterdam met in totaal 300 kamers heeft zeven suites een heel nieuw interieur gegeven, evenals The Lounge. Onder leiding van architect Bert Verwey startte dit project in december 2019.

Ruimtelijkheid, comfort en sereniteit vormen de basis voor het vernieuwde interieur, zo meldt het hotel in een persbericht.

Bert Verwey – ook verantwoordelijk voor de restyling van de Twenty Third Bar en Ciel Bleu Restaurant in 2005 en 2015 – heeft in de zeven suites en The Lounge voor een minimalistisch design gekozen dat aansluit op de filosofie van het hotel.

Er is gebruikgemaakt van zijde behang en de vloerbedekking is speciaal vervaardigd tapijt. De suites zijn gedecoreerd met prints, beelden en olieverfschilderijen van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Joseph Cals.

Hotel Okura Amsterdam suite

Het meubilair en de verlichting is in harmonie met de gebruikte materialen en ingetogen kleuren. De stijl is rustig en modern, maar straalt ook warmte uit.

Michiel Roelfsema, general manager van Hotel Okura Amsterdam: ‘Bij Hotel Okura Amsterdam streven we naar continue verbetering en innovatie. In samenwerking met Bert Verwey hebben we de rust en sereniteit die de gast bij binnenkomst in het hotel ervaart, weten te verpakken in een uitgebalanceerd en harmonieus design.’

Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van Okura Nikko Hotel Management, een keten met meer dan 70 hotels in voornamelijk Azië. Het hotel is tevens lid van The Leading Hotels of the World.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.