nieuws

Verschuivingen binnen management Okura Amsterdam

Hotel 1919

Verschuivingen binnen management Okura Amsterdam

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Femke Groeneveld-Weller wordt deputy general manager, Jos Pallandt wordt director of rooms division. Beiden werken al bij Okura Amsterdam.

Femke Groeneveld-Weller (52) neemt per 17 mei naast haar huidige functie als commercial director ook de rol van deputy general manager op zich en verwerft daarmee een andere positie in het managementteam. 

Groeneveld-Weller zette haar carrière in de gastvrijheidsindustrie in 2009 in hotel Okura Amsterdam voort, na ruim 20 jaar werkervaring te hebben opgedaan in de internationale hotellerie. Ze werd toen aangesteld als director of conferences & events van Hotel Okura Amsterdam, voordat ze in 2011 werd benoemd tot commercial director en verantwoordelijk werd voor de commerciële strategie. 

Ze blijft in haar nieuwe rol eindverantwoordelijk voor de commerciële afdelingen van het hotel en neemt daarnaast de honneurs waar in afwezigheid van general manager Michiel Roelfsema.

Rooms division

 Jos Pallandt (31) heeft zijn sporen in het vijfsterrenhotel ruimschoots verdiend. Hij heeft sinds 2009 verschillende functies bekleed binnen Okura Amsterdam, waaronder assistant front office manager en assistant director of food & beverage. 

Met zijn benoeming tot director of rooms division treedt hij toe tot het managementteam van Hotel Okura Amsterdam. Per 1 mei is Jos Pallandt onder andere verantwoordelijk voor de afdelingen front office, conciërge, guest relations, beveiliging en housekeeping. Ook Okura’s wellness centre Nagomi Spa & Health valt onder zijn verantwoordelijkheid.

F&B

Recent maakte Tim Maathuis de overstap van Conservatorium Hotel naar hotel Okura Amsterdam. Maathuis, afgelopen jaar finalist in de wedstrijd F&B Professional of the Year, was bij Conservatorium Hotel assistent f&b manager. Bij Okura Amsterdam is hij inmiddels aan de slag als assistent director of f&b.