Gerenoveerd Amsterdam Tropen Hotel zoekt ondernemer

Gerenoveerd Amsterdam Tropen Hotel zoekt ondernemer

Het Amsterdam Tropen Hotel wordt in 2022 geheel vernieuwd, waarmee het de viersterren classificatie Superior wil binnenhalen. Het gerenoveerde hotel krijgt een nieuw restaurant op de begane grond en een bar op de eerste etage, met een daktuin die uitzicht biedt over het Oosterpark.

Het Amsterdam Tropen Hotel is eigendom van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en is gehuisvest in het grootste rijksmonument van Amsterdam.

Nieuw marktsegment

De majestueuze marmeren hal, diverse event- & congresfaciliteiten en café de Tropen zijn gehuisvest op de campus van het instituut evenals het Amsterdam Tropen Hotel met tachtig kamers. De opbrengsten van deze activiteiten komen ten goede aan de ideële missie van KIT.

Marielle van Rumpt, directeur KIT Hospitality: ‘Met het nieuwe hotel en restaurant verwachten wij een nieuw marktsegment aan te spreken. Daarvoor hebben wij al veel unieke kenmerken in huis, zoals de unieke sfeer van het pand, de ligging aan het Oosterpark en een ervaren Hospitality team.’ Onder KIT Hospitality vallen Café De Tropen, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel.

Samenwerkingspartners

Voor de renovatie werkt het Amsterdam Tropen Hotel samen met diverse partners. Wiel Arets Architects, architect van het Beste Gebouw van 2021, tekent voor het ontwerp van interieur en exterieur. Construction & Real Estate Hospitality Services (C&RHS) begeleidt de gehele renovatie. HTC Advies, adviesbureau voor Foodservice & Hospitality, begeleidt de werving en selectie van de horecapartner.

BREEAM duurzaamheidsbeoordeling

Voor de bedrijfsvoering streeft het Amsterdam Tropen Hotel naar een BREEAM certificering. Daarom kiest het hotel voor duurzame materialen. Daarnaast wordt het hotel, in lijn met het gehele KIT, gasloos opgeleverd. Deze certificering sluit naadloos aan bij de ideële missie van KIT om bij te dragen aan een eerlijke en duurzame wereld. Ook voor de horecapartner is het van belang dat deze wat betreft zijn bedrijfsvoering zich committeert aan de BREEAM certificering.

Horecapartner gezocht

Voor de exploitatie van het restaurant en de bar in het hotel is KIT opzoek naar samenwerking met een ondernemer die zich geëngageerd voelt met de ideële missie van KIT en de Superior-classificatie. Anna Casemier, managing partner bij HTC Advies: ‘De unieke locatie van KIT, tussen Linnaeusstraat en Oosterpark, biedt volop kansen voor een succesvolle exploitatie van een restaurant en bar, wat de aantrekkingskracht van het hotel versterkt en vice versa. Wij zoeken een deskundige en enthousiaste partij, die voor het Amsterdam Tropen Hotel een toekomstbestendige plek in het Amsterdamse horecalandschap weet te verwerven. Belangstellenden kunnen zich melden bij HTC Advies.