Alles over Duurzaamheid-best practice

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Zelfvoorzienend op Pampus: duurzame proeftuin voor de horeca op het eiland

Het kunstmatige eiland Pampus in het IJmeer voor Amsterdam is onderdeel van de op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkende 'De Stelling van Amsterdam'...

Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond.

Restaurant One* vraagt gasten vooraf menu te kiezen om niets te verspillen

Door de komst van de moestuin is Edwin Soumang chef van restaurant One* in Roermond steeds meer over duurzaamheid gaan nadenken. Dat heeft er onder...

Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic

Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic

Nog niet alle ijssalons hebben een goed alternatief gevonden voor de aloude plastic lepel, die sinds juli 2023 verboden is. Hoewel… In Apeldoorn...

Restaurant De Ald Herberch. Ondernemer Bernou de Jong en chefkok Jenny.

Zero waste-menu van D'Ald Herberch: 'Alle overblijfselen worden verwerkt'

D'Ald Herberch in Gaastmeer serveert een 'zero waste'-menu: een maaltijd gemaakt met lokale groenten en fruit die niet de goede vorm hebben, brood...

V.l.n.r. Theo Winters (De Timp), Maurits Krabben (Krabbenborg Electrotechniek), Luuk Domhof (De Timp), Casper Scheltinga (Time Shift), Dave Holkenborg (De Timp).

Cateraar De Timp door eigen energie-opslag grotendeels off-grid

De Achterhoekse cateraar De Timp koos de afgelopen jaren nadrukkelijk voor een duurzame route. Het bedrijf is al enige tijd energieneutraal, maar...

The Unbound Amsterdam overgenomen door Basecamp Eco-resorts

The Unbound Amsterdam overgenomen door Basecamp Eco-resorts

The Unbound Amsterdam overgenomen door Basecamp Eco-resorts. Het boetiekhotel gaat verder onder de vleugels van Basecamp Eco-resorts. Het management...

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

In de horeca wordt jaarlijks tonnen aan plastic saus- en frituurvetemmers bij het restafval gegooid. Volgens de koplopergroep duurzame...

McDonald's Leidsche Rijn

McDonald's zet in op variatie, reductie en nudging: 'We helpen bij het maken van de...

Met 262 restaurants in Nederland is McDonald's de absolute marktleider in de horecasector. Als grootste merk wil het bedrijf vooroplopen - en wordt...

Foto credits: Rinze Vegelien

Pianeta Terra hoogste Nederlandse notering 50 Top Italy met pleidooi voor Moeder Aarde

Het slow food restaurant Pianeta Terra behaalde de 23e plaats in de 50 Top Italy lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld. Hiermee is...

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Een aanzienlijk deel van de horecanieuwbouw betreft restaurants. Projecten tussen de 10 en 50 miljoen euro komen het vaakst voor.