Lightspeed

The Sunny Burger Co. winnaar Lightspeed Hospitality Award 2023

The Sunny Burger Co. winnaar Lightspeed Hospitality Award 2023

Vegan burger bar The Sunny Burger Co., gevestigd in Amsterdam en voorheen bekend als Miami Burger, heeft de Lightspeed Hospitality Award 2023...

How to: een winstgevende menukaart maken met menu engineering

How to: een winstgevende menukaart maken met menu engineering

Wist je dat gasten gemiddeld iets minder dan 2 minuten de tijd nemen om een menukaart te bestuderen? Dit betekent dat je als horecaondernemer maar...

Waarom falen horecazaken? Vijf tips om faillissement te voorkomen

Waarom falen horecazaken? Vijf tips om faillissement te voorkomen

Is failliet gaan pure pech, of een kwestie van slecht management? Sam Bursens, sales manager Benelux bij Lightspeed geeft vijf redenen die kunnen...

Een derde Nederlanders ziet blurring horeca en retail wel zitten

Een derde Nederlanders ziet blurring horeca en retail wel zitten

Een derde van de Nederlandse bevolking is voorstander van blurring. Dit blijkt uit een onderzoek van Lightspeed. Eén op vijf zegt zelfs het idee...

44% horeca heeft personeelstekort: lonen omhoog en betere voorwaarden

44% horeca heeft personeelstekort: lonen omhoog en betere voorwaarden

44 procent van de Nederlandse horeca heeft een tekort aan personeel. Om mensen vast te houden zijn lonen verhoogd en arbeidsvoorwaarden verbeterd....

Foto: Koos Groenewold

Helft minder klandizie voor horeca als gast niet kan pinnen

Maar liefst de helft van de Nederlanders komt liever niet in een horecazaak waar het niet mogelijk is te betalen met de pinpas.

Á la Plancha: slimme digitale terras-oplossingen, minder druk op personeel'

Á la Plancha: slimme digitale terras-oplossingen, minder druk op personeel'

Wietse Sennema van Á la Plancha in Rotterdam heeft vanwege de coronacrisis toestemming gekregen om zijn terras voorlopig te verdubbelen. Omdat...

Wijnbar Bartine: `Kwaliteit, filosofie en cross-channel-ondernemen in 2021'

Wijnbar Bartine: `Kwaliteit, filosofie en cross-channel-ondernemen in 2021'

Aan het begin van een nieuw jaar kijken we graag vooruit: we maken goede voornemens en stellen nieuwe doelen. Ook de horeca staat hierin niet stil....

Nederlanders meest hoopvol over toekomst kleinere restaurants

Nederlanders meest hoopvol over toekomst kleinere restaurants

44 procent van de Nederlanders denkt dat de kleinere, lokale restaurants deze crisis zullen overleven door zich aan te passen aan het 'nieuwe...

Horeca in 2021: wat zijn de verwachtingen?

Het einde is in zicht. Voor de horeca was 2020 een jaar waar niemand lang op terug wil kijken. Daarom kijken we naar de toekomst: 2021 lijkt er - met...