nieuws

Sloopkogel voor Imko’s

Restaurant

Het voormalige restaurant van Imko Binnerts aan de Halkade in IJmuiden krijgt uiterlijk januari te maken met de onvermijdelijke sloophamer. Het leegstaande Imko’s van de befaamde viskok moet met nog een aantal gebouwen plaatsmaken voor nieuwbouw.

Sloopkogel voor Imko’s

Dat meldt directeur Entius van BMG Vastgoed in het Haarlems Dagblad. BMG Vastgoed is eigenaar van de leegstaande panden. Behalve het destijds met één Michelinster bekroonde Restaurant Imko’s waren in de panden een vishandel en een slagerij gevestigd.

Ergeren
BMG wil de Halkade opknappen met nieuwbouw. Daarbij heeft het ook plannen voor een restaurant. De opknapbeurt moet eind 2007 zijn afgerond. Voor de omwonenden is het prettig dat er eindelijk iets staat te gebeuren met de leegstaande panden. Ze ergeren zich groen en geel aan de leegstand.

Zie ook:
Verloedering havengebied aanleiding ondergangs Imko’s

Reageer op dit artikel