De inzending van Kelder, student aan het Deltion College in Zwolle, bestond uit een 'rustieke broodsoort', de mini campaillette, belegd met tapenade, botersla, fricandeau, gerookte mozzarella, prociutto, gefrituurde peterseliewortel en een dressing van zwolse mosterd en honing. De Internationale jury vond haar “sandwich Swoll” bijzonder origineel, omdat de mozzarella afkomstig is van de buffels van de boerderij van haar familie. Dat de mozzarella was gerookt, viel ook erg in de smaak bij de jury van de Délifrance International Sandwich Challenge. Deze werd onlangs gehouden tijdens de European Sandwich & Snack Show in het Palais dès Congres in Parijs.
Winnaar heeft 'internationale allure'
Philip Koh uit Singapore werd eerste met zijn sandwich Rasia Quay Asian Spiced Chicken. Deze bestond uit een Provencette broodje met Provençaalse kruiden belegd met kip, tomaat, sla, rode druiven, koriander, mayonaise, parmezaanse kaas en een thaise chili saus. Volgens de jury won deze sandwich omdat de smaken perfect op elkaar waren afgestemd en vanwege de internationale allure.
Zie ook: Beste sandwich heeft 330 calorieën.