nieuws

Surpriseparty voor Robert Kranenborg

Restaurant

Topkok Robert Kranenborg van restaurant Le Cirque in Scheveningen is maandagavond in de Supperclub in Amsterdam in het zonnetje gezet door 170 vrienden en collega’s. De kok, die 40 jaar in het vak zit en afgelopen vrijdag 57 jaar werd, dacht dat hij gastkok zou zijn in de Supperclub, maar werd feestelijk onthaald en in het zonnetje gezet.

Surpriseparty voor Robert Kranenborg

‘Van Robert Kranenborg heb ik discipline geleerd’, zo zei Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. En Lucas Rive van tweesterrenrestaurant de Bokkedoorns in Overveen vindt Kranenborg een ‘absolute vakman, die heel precies in zijn kookstijl is’.

Onno Kokmeijer, chef-kok van restaurant Ciel Bleu in het Hotel Okura heeft Kranenborg meegemaakt in de eerste lichting van de Sterklas van het Gilde van Nederlandse meesterkoks.

‘Alle zestien leerlingen van die klas hadden zich opgegeven om bij Kranenborg, die toen bij het Amstel Hotel werkte, stage te lopen. Dat kon niet, maar hij belde iedereen op om het ze persoonlijk te vertellen. Hij is met Cas Spijkers een van de grootste vakmensen van Nederland, die de basis heeft gelegd voor het succes van mensen als Jonnie Boer en Sergio Herman.’

Jacob-Jan Boerma van De Leest in Vaassen (twee Michelinsterren): ‘Hij is een voorbeeld van hoe je moet werken als je de top wilt bereiken. Ik heb hem lange tijd ook wel hard gevonden. Sinds het faillissement van zijn restaurant Vossius vind ik hem menselijker geworden.’

Kranenborg vergaarde roem in La Cravache d’Or in Brussel, de Provence, Corona in Den Haag en het Amstel Hotel in Amsterdam, waar hij met restaurant La Rive twee Michelinsterren wist te bemachtigen. Zijn grote droom ging in 2001 in vervulling. Met toenmalig partner John Vincke opende hij het prestigieuze restaurant Vossius in Amsterdam waarmee ze een gooi wilden doen naar drie Michelinsterren.

Mede door de tegenvallende economie moesten ze een klein jaar later de deuren sluiten. Een zware klap voor Kranenborg die ook financieel het schip in ging.

Margo Reuten van restaurant Da Vinci in Maasbracht: ‘Maar het siert iemand als Kranenborg dat hij keihard is doorgegaan.’

Zie ook

Reageer op dit artikel