nieuws

Beluga verdrijft Oud Sluis van eerste plaats in Lekker

Restaurant

Restaurant Beluga in Maastricht is door restaurantgids Lekker uitgeroepen tot het beste restaurant van Nederland. Beluga stoot Oud Sluis van Sergio Herman van de troon. Het is voor het eerst dat chef-kok Hans van Wolde met zijn team op één staat in de Lekker Top-100.

Beluga verdrijft Oud Sluis van eerste plaats in Lekker

Hans van Wolde bewijst al vele jaren dat hij beschikt over bijzonder vakmanschap en onuitputtelijke creativiteit, aldus het oordeel van Lekker 2008. De gids stelt dat dit jaar de prestaties van Beluga tot uitzonderlijke hoogte stegen.

Met de hoogste notering voor Beluga komt een eind aan de alleenheerschappij van Oud Sluis. Beluga klopte vorig jaar met een tweede plaats al aan de deur. Het jaar daarvoor stond het nog vijfde.

Voor Van Wolde komt de nummer één notering op een prachtig moment. Begin deze maand opende hij Beluga Nxt Door, het laagdrempeliger zusje van eettempel Beluga. De publiciteit rondom de toppositie in Lekker zal de ‘tweede Beluga’ geen windeieren leggen.

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Ranglijsten uit Lekker 2008

Reageer op dit artikel