nieuws

Doorstart La Vilette Rotterdam

Restaurant

La Vilette in Rotterdam gaat weer open. Per 1 september kunnen gasten van het restaurant weer terecht ana de Westblaak in de Maasstad. De doorstart is mogelijk door een investering van Gerhard Braun en Guy Montoux, eigenaren van restaurant La Stanza. De chef-kok van La Stanza wordt mede-eigenaar van La Vilette.

Doorstart La Vilette Rotterdam

De voormalige chef-kok van La Stanza staat per 1 september als mede-eigenaar achter de kachel van La Vilette. ‘De naam behouden we. Dat is zo’n instituut in Rotterdam en omgeving, daar tornen we niet aan,’ zegt Guy Montoux, een van de investeerders in La Vilette.

Toegankelijker

Hij vervolgt: ‘We maken de keuken wel toegankelijker. Betaalbaarder. Zeg maar van een Michelinster naar een Bib Gourmand. De prijs van een menu komt te liggen tussen de 30 en 45 euro. We gaan niet verder als een spin-off van La Vilette, zoals de restaurants Amarone en Fred in Rotterdam. We gaan dus ook niet op jacht naar een Michelinster.”

Jeroen Bot wordt bij La Stanza opgevolgd door de sous-chef. Daar waar nodig gaat Gerhard Braun de keukenbrigade bijstaan.

Reageer op dit artikel