Tomikawa volgt Oshima op bij Okura

Tomikawa volgt Oshima op bij Okura

De Japanse chef Masanori Tomikawa heeft per 1 maart de dagelijkse leiding van de Japanse restaurants (Yamazato en Sazanka) in het Okura-hotel in Amsterdam overgenomen van sterkok Akira Oshima.

Oshima (foto) heeft per 1 maart een nieuwe functie. Hij is advisor & honorary executive chef. Hij krijgt nieuwe taken binnen het Okura-hotel. Zo is hij verantwoordelijk voor de Japanse workshops in Okura’s kookstudio en de werving van personeel vanuit Japan.

Verder gaat hij general manager Marcel van Aelst ondersteunen als adviseur voor culinaire projecten in het buitenland.

Yamazato

Tomikawa is benoemd als executive chef & manager Japanse restaurants. Hij krijgt de verantwoording over het traditioneel Japanse Yamazato restaurant en teppanyaki restaurant Sazanka.

De opvolger van Oshima werkt al 23 jaar in de keuken van Yamazato restaurant, dat met een Michelin-ster bekroond is. Tomikawa zal de Kaiseki-keuken voortzetten. Zijn kracht ligt volgens zijn werkgever in het toepassen van nieuwe technieken en ontwikkelingen.