nieuws

Avenance eindelijk aan slag in ‘flagship store

Restaurant

De opening liet maanden op zich wachten. Maar nu is cateraar Avenance eindelijk aan de slag gegaan in het fraaie horecaconcept Symphony’s op de Zuidas in Amsterdam. Avenance-directeur Paul Wortelboer noemt het zelfs de ‘nieuwste flagship store’.

Avenance eindelijk aan slag in ‘flagship store

Ofwel hét uithangbord van Avenance, aldus Wortelboer. Symphony’s is nét open. Misset Catering mocht exclusief op reportage. Oorspronkelijk stond de opening gepland voor vorig jaar september, maar door een bouwstop liep het prestigieuze project in het financieel district maandenlang vertraging op.

Symphony’s biedt onder één dak drie concepten. Een bar, al 07.30 uur open voor ontbijt, koffie en kleine gerechten en ’s avonds subtiel verandert in een wijn- en cocktailbar. Een selfservice restaurant dat tevens fungeert als personeelsrestaurant voor de werknemers in de kantoortoren erboven.

Een brasserie (plus terras) waar een keur aan mooie gerechten wordt bereid door chef-kok Willem Weijers en zijn team. Vooralsnog zijn de concepten alleen doordeweeks toegankelijk. Maar op termijn zullen ze ook open zijn in de weekenden. Zeker om bewoners uit de (nieuwe) wijk te trekken.

Wortelboer: ‘Symphony’s is een all-day-long restaurant voor ontbijt, lunch, diner, koffie én borrel.’ In principe pure horeca. ‘Dat klopt wel. We exploiteren al meer van dit soort horecaprojecten, alleen niet van een dergelijke omvang en uitstraling.’

Pandeigenaar is de Philips Pensioenfonds, dat wordt vertegenwoordigd door vastgoedadviseur CBRE. Het Bredase bureau Vijverborgh ontwikkelde het totaalconcept in samenwerking met Avenance. D/Dock was de designer en IPMMC de bouwer. In de komende Misset Catering een uitgebreide reportage over Symphony’s.

(Foto’s: © Josée van Dijk)

Meer Avenance nieuws

Reageer op dit artikel