nieuws

Martijn Verkerk beste sommelier van Nederland

Restaurant

Martijn Verkerk is de beste sommelier van Nederland. De medewerker van Hotel Restaurant De Nederlanden in Vreeland won de strijd om de Trophée Henriot, ook wel het NK Sommeliers genoemd.

Martijn Verkerk beste sommelier van Nederland

Verkerk rekende in de finale af met Jan Willem van der Hek, eveneens werkzaam voor De Nederlanden in Vreeland. Derde werd Peter-Paul Kleiss van restaurant Cordial in Oss.

Verkerk was vorig jaar nog tweede achter Roy Pelgrim, de man waarmee hij in het verleden werkte bij Cordial. Verkerk vertegenwoordigt ons land op het aanstaande Europees Kampioenschap in het Franse Straatsburg.

De wedstrijd telde zestien finalisten en werd gehouden bij sterrestaurant De Bokkedoorns in Overveen. De finalisten werden niet alleen op hun theoretische kennis getoetst maar moesten ook diverse praktijkopdrachten uitvoeren zoals het toelichten van wijnspijs-combinaties en het blind proeven van diverse wijnen en gedestilleerde dranken.

De organisatie van de wedstrijd was in handen van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS), Wijnkooperij De Lange uit Oosterhout en Peter Bruins van De Bokkedoorns in Overveen.

Reageer op dit artikel