nieuws

Vinkeles* Amsterdam vliegt door ranglijst Lekker

Restaurant

Vinkeles blijft bezig aan een indrukwekkende opmars in de ranglijst van Lekker. In vijf jaar steeg het sterrestaurant van chef-kok Dennis Kuipers, die nu bijna zes jaar aan het roer staat, van plaats 92 naar 27 in 2012. ‘Dit had ik niet durven hopen.

Vinkeles* Amsterdam vliegt door ranglijst Lekker

Voor Dennis Kuipers kan het succes vooralsnog niet op. Bijna zes jaar geleden trad hij aan bij Vinkeles, het restaurant van The Dylan Hotel, en sindsdien is het bezig aan een culinaire opmars. Twee jaar geleden de eerste Michelinster en de afgelopen vijf jaar dus de vlucht door de Lekker-lijst.

‘We hebben ambities en dromen, maar het blijft altijd spannend’, aldus Kuipers over Lekker en de andere gidsen. ‘We streven naar elke dag een 8, maar het blijft mensenwerk en dus kan het voorkomen dat je een slippertje maakt. Voor het tweede jaar op rij bij de grootste stijgers. Dit is echt een beloning voor zowel de witte als de zwarte brigade.’

Waar het gaat eindigen, durft Kuipers niet te zeggen. ‘We zitten zogezegd vol ambitie, maar ik ben ook realistisch. Onder de huidige omstandigheden zou ik heel tevreden zijn met een plek bij de beste 25 en zou een top 20-notering fantastisch zijn.’

Meer over Lekker 2012:

Reageer op dit artikel