nieuws

Bib-verlies geen schok voor Mart Scherp

Restaurant

Het verlies van zijn Bib Gourmand is geen schok voor chef Mart Scherp van restaurant Scherp in Middelburg. Michelin legde hem de eis op een keuze te bieden in het driegangenmenu dat onder de prijs van 35 euro op de kaart moet staan en dat weigerde Scherp.

Bib-verlies geen schok voor Mart Scherp

‘In ons restaurant doen we erg veel vier- en vijfgangen menu’s. Het driegangenmenu dat wij voeren staat voor 33 euro op de kaart, maar gasten hebben er geen keuze in.’ Mart Scherp concludeert dat hij de Bib dan ook eigenlijk nooit had mogen krijgen. ‘Want die keuze hebben we onze gasten nooit geboden.’

Scherp wil vanuit zakelijke belangen het driegangenmenu niet nog aantrekkelijker maken voor zijn gasten. ‘Dat is een commerciële keuze’.

Michelinster

Dat zijn Bib-verlies de opmaat is voor de bekroning met een Michelinster betwijfelt Scherp. ‘Dat zou ik persoonlijk een hele eer vinden. Ook voor ons team. Of ik er zakelijk gezien blij mee zou zijn, dat weet ik niet. Veel gasten hebben toch drempelvrees voor sterzaken. En vergeet niet dat ik in Middelburg zit en niet in Amsterdam.’

Duidelijke regels

Van Scherp mag Michelin de regels voor het al dan niet mogen krijgen van een Bib Gourmand duidelijker op papier zetten. ‘Niemand kan het je precies uitleggen. A la carte mag de combinatie van je duurste voor- hoofd- en nagerecht ook niet boven de 50 euro uitkomen. Aan die eis voldoen wij ook niet. Dan kun je nooit meer met tarbot of een mooie zeetong werken. Die beperking wil ik mezelf niet opleggen.’

Meer over de Bib Gourmands:

Reageer op dit artikel