Sergio Herman blijft beste kok volgens collega's

Sergio Herman blijft beste kok volgens collega's

Sergio Herman blijft de beste kok van Nederland volgens zijn collega's. Dat blijkt uit de jaarlijkse koksenquête van Elsevier. De top-20 is buiten de top-3 om flink in beweging.

Sergio Herman op één, Jonnie Boer op twee en Lucas Rive op drie. Net als vorig jaar is dit de top-3 van beste koks van Nederland, volgens de chefs van zo’n zeshonderd restaurants in Nederland.

Ron Blaauw

De ranglijst met toelichting staat te lezen in Elsevier STIJL Feestmaand, een speciale uitgave van het weekblad Elsevier. In de top-20 komen drie koks nieuw binnen; Wouter van Laarhoven van De Molen in Kaatsheuvel, Fred Mustert van Fred in Rotterdam en Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant in Amsterdam. Blaauw komt in de top-20 binnen op plaats veertien.

Elsevier STIJL stuurde circa zeshonderd chef-koks van restaurants in Nederland een enquête, waarin zij anoniem hun top-5 van collega-koks konden invullen. Daarnaast werd hen gevraagd naar trends en producten die opvielen in het afgelopen jaar. Zo’n 25 procent van de chefs nam deel aan de enquête.

Top-20

1. Sergio Herman (1)

2. Jonnie Boer (2)

3. Lucas Rive (3)

4. Hans van Wolde (6)

5. Jannis Brevet (4)

6. Jacob-Jan Boerma (5)

7. François Geurds (8)

8. Martin Kruithof (7)

9. Margo Reuten (9)

10. Erik van Loo (18)

11. Mario Ridder (11)

12. Nico Boreas (10)

13. Moshik Roth (12)

14. Ron Blaauw (nieuw)

15. Edwin Vinke (13)

16. Rogér Rassin (15)

17. Niven Kunz (20)

18. Fred Mustert (nieuw)

19. Wouter van Laarhoven (nieuw)

20. Peter Gast (17)

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.