nieuws

16 ton ‘zwarte’ rode kaviaar geconfisqueerd

Restaurant

Bij een razzia in een groothandel in Moskou heeft de politie 16 ton rode kaviaar inbeslaggenomen, waarover geen belasting was betaald. De controleurs kwamen de illegale partij op het spoor, omdat er geen producent op de potjes kaviaar stond vermeld. Dat heeft de politie bekendgemaakt, meldde het Russische persbureau Interfax dinsdag.

16 ton ‘zwarte’ rode kaviaar geconfisqueerd

De met kaviaar gevulde glazen potjes hadden een gezamenlijke marktwaarde van ongeveer 400.000 euro, hoewel de waar bedorven was. Het is niet ongebruikelijk dat er in Russische winkels producten verkocht worden, die over de uiterste houdbaarheidsdatum heen zijn.

Rode kaviaar van zalm is in tegenstelling tot zwarte kaviaar van steur meestal legaal, maar niet zo exclusief. Kaviaarhandel geldt als lucratieve business voor Russische bendes.

Reageer op dit artikel