nieuws

Alliance haalt Niven Kunz binnen

Restaurant

Sterrestaurant ’t Raethuys in Wateringen met de 24-jarige Niven Kunz aan het roer sluit aan bij de Alliance Gastronomique, een vereniging voor toprestaurants. De Alliance zegt trotst te zijn met het binnenhalen van het kooktalent.

Alliance haalt Niven Kunz binnen

’t Raethuys wordt per 1 januari opgenomen in de Alliance-familie. Tegenover de komst van Kunz staat het vertrek van De Hoefslag in Bosch en Duin en Gravin van Buren in Buren.

In België zijn vier restaurants niet langer lid: Lijsterbes in Berlare, Kasteel Diependael in Elewijt, De Barrier in Houthalen en La Cravache in Rekkem. Alliance houdt nog maar drie Belgische leden over, maar is op zoek naar nieuwe aanwas bij onze zuiderburen.

‘Wij zijn buitengewoon trots op dit jonge talent dat we in huis halen. Niven heeft zijn sporen verdiend in de keukens van diverse Alliance-collega’s. Nu kunnen we hem als zelfstandig ondernemer binnen onze gelederen verwelkomen’, aldus Alliance-voorzitter John Beeren, eigenaar van restaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Nieuwe leden van de Alliance kunnen zich niet zomaar aanmelden maar worden gespot door de Alliance-leden zelf. Daarnaast moeten ze aan diverse eisen voldoen, zoals het creatief werken met verse producten, deskundig en hartelijk gastheerschap en in het bezit zijn van of de potentie hebben tot een Michelinster.

Zie ook

Reageer op dit artikel