Almelo verliest kort geding tegen restaurant

Almelo verliest kort geding tegen restaurant

De dwangsom die de gemeente Almelo had opgelegd aan restaurant 'De Rechter', omdat het de deuren al geopend had voordat de horecavergunning was verleend, is van tafel. Dat bepaalde de Almelose bestuursrechter vrijdag luttele uren na de zitting.

De gemeente heeft de komt van het nieuwe restaurant in een voormalig V&D-pand nooit zien zitten omdat Almelo plannen heeft met de binnenstad, waarbij dat pand en een naastgelegen HEMA moeten worden afgebroken, meldt Almelo’s Weekblad.

Omdat de gemeente de start van het bedrijf wettelijk niet kon tegenhouden werd in overleg een termijn van vijf jaar exploitatie overeengekomen. Ook waren er problemen met het terras en als klap op de vuurpijl werd een dwangsom opgelegd omdat de vergunning nog niet was verleend en wel met het bedrijf was gestart.

Tegen de dwangsom werd ingebracht dat de gemeente zelf al meer dan een jaar horeca-exploitaties bedrijft in tal van wijkcentra zonder vergunning en dat de gemeente pas na een jaar de vergunning heeft aangevraagd bij de provincie Overijssel. Bovendien wordt door juridisch adviseurs betwijfeld of de gemeente die benodigde vergunningen überhaupt wel krijgt.

De rechter veegde nu de door de gemeente opgelegde dwangsom van tafel, en veroordeelde de gemeente tot de kosten van het geding.