nieuws

ANWB biedt leden korting bij restaurants

Restaurant

De ANWB biedt haar leden vanaf dit voorjaar tussen 10 en 25 procent korting op de rekening bij een bezoek aan een aangesloten restaurant. De bond komt met het initiatief omdat veel ANWB-leden de prijzen in de horeca aan de hoge kant vinden.

ANWB biedt leden korting bij restaurants

De weggebruikersbond constateerde al in 2003 in een vrijetijdsonderzoek dat haar leden de horecaprijzen (te) hoog vinden. Met de korting denkt de ANWB te voorzien in een ‘belangrijke behoefte’.

De bond heeft daarom nu een systeem ontwikkeld, dat samen met HappyMax verder wordt uitgevoerd. Deze organisatie verzorgt de acquisitie en het onderhoud van het reserveringssysteem.

1500 restaurants

Het streven van de ANWB is dat rond de zomer ongeveer 1000 restaurants aan het initiatief meedoen, dat aantal moet over een jaar uitgegroeid zijn tot 1500. De korting geldt exclusief voor ANWB-leden en wordt geboden in restaurants met allerlei keukens in verschillende prijssegmenten.

De informatie over de deelnemende restaurants is te vinden op de website van de ANWB. Restaurants onderhouden daar een eigen presentatiepagina waarop zij zelf gegevens over de korting en de openingstijden kunnen aanpassen.

Reserveren kan via de website, hierbij moet het lidmaatschapsnummer worden gegeven. Het lid ontvangt dan per email of sms een bevestiging van de reservering. Als men op de afgesproken datum en tijd gaat eten ontvangt men een rekening waar de korting al is in verwerkt.

Reageer op dit artikel