nieuws

Aspergeseizoen officieel geopend

Restaurant

Het Nederlandse Aspergeseizoen 2007 is donderdag 12 april officieel geopend in Amsterdam. De opening vond plaats in het fraaie Hotel l’Europe. EO-presentator Bert van Leeuwen is uitgeroepen tot aspergeambassadeur.

Aspergeseizoen officieel geopend

De opening van het aspergeseizoen vindt traditioneel plaats op de tweede donderdag van april. Dit jaar werd Hotel l’Europe gekozen als locatie voor de plaats van handeling. Organisator Stichting Dubbel A wil met de officiële seizoensopening de asperge promoten onder koks en consumenten.

Aspergeambassadeur 2007
Voorzitter Jan Post van de Kamer van Koophandel Amsterdam gaf met het steken van de eerste asperge op een varende aspergebed het officiële startsein voor het Nederlandse aspergeseizoen. Bert van Leeuwen, bekend van de EO-programma’s That’s the Question en Het Familiediner is benoemd tot aspergeambassadeur 2007.

Niet alleen in Hotel l’Europe, maar op meerdere plaatsen in Amsterdam stond de opening van het aspergeseizoen in de belangstelling. Een varend aspergebed door de grachten en diverse promotieteams van de eerste Nederlandse asperges maakten Amsterdam tot een ware aspergestad.

Zie ook:
Kooptips asperges

Reageer op dit artikel