nieuws

Belgisch tweesterrenrestaurant failliet

Restaurant

Restaurant ’t Molentje in Zeebrugge is failliet. De met twee Michelinsterren bekroonde zaak was al sinds januari dicht, en is nu failliet verklaard. Topchef Danny Horselee, die jarenlang in loondienst aan de kachel van het restaurant stond, is inmiddels een eigen restaurant begonnen.

Belgisch tweesterrenrestaurant failliet

‘‘t Molentje is een afgesloten hoofdstuk voor mij’, zegt Horseele in Het Nieuwsblad over de sluiting van het restaurant, dat ruim dertig jaar bestond. ‘Mijn nieuwe restaurant in Dudzele is open en draait goed.’

Horselee, door GaulMillau eind vorig jaar nog tot Chef van het Jaar verkozen, zegt met het faillissement niets te maken te hebben. ‘Ik ben al sinds maart bezig met mijn nieuw restaurant aan de Stationsweg in Dudzele. Ik moet mij ook juridisch niet verantwoorden voor het faillissement: ik werkte altijd gewoon als kok in loondienst.’

’t Molentje kampte met een schuld van 220.000 euro, en was volgens Horselee een ‘financieel wespennest.’ Uitbater nv Poldermills had de zaak ingekapseld in een onontwarbare kluwen van bedrijven en vennootschappen, met vertakkingen tot het buitenland, schrijft Het Nieuwsblad.

‘Toen Poldermills eind januari besefte dat ik een nieuw restaurant zou beginnen en al het personeel zou meenemen, hebben ze het restaurant gesloten. Nu proberen ze me persoonlijk te treffen’, aldus Horselee.

‘Dit soort faillissementen zie je vaak aankomen’, zegt curator Ignace Claessens. ‘De schuldenberg wordt te groot, en men probeert nog snel te redden wat er te redden valt, bijvoorbeeld door naar een nieuwe locatie te verhuizen en een nieuwe vennootschap op te richten. Een schuldenberg van 200.000 euro zie je aankomen: zo’n put bouw je niet op in een paar dagen.’

Poldermills ging nog op zoek naar een overnemer voor het pand, maar het zal niet meer worden verkocht. Het wordt onteigend om plaats te maken voor de uitbreiding van de haven van Zeebrugge.

Reageer op dit artikel