nieuws

Berends van Merlet naar De Nederlanden

Restaurant

Chef-kok Wilco Berends stapt over van restaurant Merlet in Schoorl naar De Nederlanden in Vreeland. Door de transfer van Berends komt er een stoelendans op gang bij meerdere restaurants. Merlet heeft de opvolger van Berends al in huis.

Berends van Merlet naar De Nederlanden

De nieuwe chef-kok van Merlet (M*L21GM15) wordt Timo Munts, zo meldt De Telegraaf. Munts werkte als souschef bij Merlet en schuift door in de organisatie. Onlangs kreeg Munts nog een aanbieding van het Damhotel in Edam om als chef-kok aan de slag te gaan. Hij sloeg dit aanbod af.

Wildschut

De nieuwe souschef van Merlet wordt de van Parkheuvel in Rotterdam overgekomen Frank van Enter. Tegenover de komst van Berends bij De Nederlanden (M*L65GM15) staat het vertrek van Erik de Boer. De Boer wordt chef-kok in restaurant Wildschut in Hilversum.

Eigenaar Martin van Bourgonje zegt verrast te zijn over het vertrek van Berends. ‘Ik wist niet dat hij iets anders zocht. Ik heb geen hard feelings jegens Wilco en hoop dat hij het naar zijn zin heeft bij De Nederlanden. Hij heeft zes jaar prima gewerkt bij Merlet’.

Zie ook:

Overzicht met actuele restaurantvacatures

Reageer op dit artikel