Beruchte eetpiraat krijgt werkstraf

Beruchte eetpiraat krijgt werkstraf

De beruchte eetpiraat Paul van Lieshout, die door MissetHoreca.nl in het nieuws kwam, heeft van de politierechter een werkstraf van 80 uur gekregen vanwege het twee maal eten zonder te betalen bij restaurant Linnen in Oisterwijk. Ook moet hij de rekening van 1.200 euro voldoen.

Dat heeft de politierechter donderdag 6 november bepaald. Van Lieshout at tot tweemaal toe bij Linnen zonder de opgestuurde rekening te betalen.

Tijdens de rechtszaak ontkende Van Lieshout dat het de bedoeling was om te eten zonder te betalen. Hij besloot de opgestuurde rekening niet te voldoen toen bleek dat Linnen aangifte had gedaan bij de politie. ‘Toen dacht ik: laat ik nu maar afwachten hoe dat afloopt’, aldus Van Lieshout in het Algemeen Dagblad.

Alwin Houwing van Linnen zegt tevreden te zijn met de uitspraak. ‘Al heb ik geen flauw idee of ik het geld ook daadwerkelijk terugkrijg. Wat ik niet snap is dat andere restaurants geen aangifte hebben gedaan. Ik roep niet specifiek op om dit te doen, want het is de verantwoordelijkheid van iedere ondernemer zelf. Wij hebben alleen maar aangifte gedaan en toen is alles vanzelf in gang gezet’.

Juridische stappen

Naast Linnen zijn er nog tal van restaurant het slachtoffer van de eetpiraat. Die zaken zullen bij diverse rechtsbanken behandeld moeten worden, aangezien Van Lieshout diverse toprestaurants in verschillende provincies dupeerde.

De bal rondom de eetpiraat kwam enkele weken geleden aan het rollen toen Erik van Loo van sterrestaurant Parkheuvel in Rotterdam via MissetHoreca.nl de praktijken van Van Lieshout naar buiten bracht. Direct daarop meldde tal van restaurants ook het slachtoffer te zijn van deze 26-jarige Brabander. Restaurant Linnen is het eerste restaurant wat daadwerkelijk juridische stappen ondernam tegen Van Lieshout met een werkstraf van 80 uur als gevolg.