nieuws

Brigade Noma maakt gids over Kopenhagen

Restaurant

De witte en zwarte brigade van Noma in Kopenhagen, heeft gezamenlijk een reisgids gemaakt over Kopenhagen. Deze Deense stad is de thuisbasis van Noma, de nummer 1 in de San Pellegrino lijst met beste restaurants van de wereld.

Brigade Noma maakt gids over Kopenhagen

Personeel van Noma laat in de reisgids hun favoriete plekken van de stad zien. ‘Zo komen de verborgen pareltjes die Kopenhagen zo bijzonder maken aan bod,’ aldus de uitgever van de gids, de reiswebsite Momondo.

Goed bekeken

De managing director van Noma, Peter Kreiner zegt dat het maken van de gids ook wat heeft gedaan met het team van Noma. ‘Onze collega’s komen van over de hele wereld. Waarom zouden we hun fantastische tips niet delen? Ze ervaren de stad anders, en kijken met andere ogen dan de lokale bevolking.’

Hij vervolgt: ‘Daarom was het geweldig om het boek te maken. We hebben gediscussieerd en Kopenhagen nog eens goed bekeken, daardoor leerden we elkaar ook veel beter kennen.’

Noma draagt zelf ook haar steentje bij door als beste restaurant van de wereld culinaire toeristen naar Kopenhagen te trekken. Het restaurant bezit twee Michelinsterren.