nieuws

Cas Spijkers kookt bij mensen thuis

Restaurant

Cas Spijkers gaat bij mensen thuis koken. Het opvallende initiatief maakt deel uit van de campagne Proef de aandacht en win een sterrendiner bij je thuis. Er is wel een voorwaarde verbonden aan het thuis bij de consument koken door de beste kok van de vorige eeuw.

Cas Spijkers kookt bij mensen thuis

Om in aanmerking te komen voor een sterrendiner van Spijkers moeten consumenten drie verschillende biologische producten tegelijk kopen. Met de kassabon kunnen ze hun aankopen via de website www.proefdeaandacht.nl kenbaar maken. Onder de deelnemers worden diners van topkoks aangeboden.Want naast Cas Spijkers nemen nog drie vooraanstaande kok deel aan dit initiatief. Dat zijn Eric van Veluwen, Ben van Beurten en Caspar Bürgi. Van Veluwen, patron cuisinier van Landgoed Rhederoord in De Steeg nabij Arnhem, wordt gezien als dé bio-kok van Nederland.

Ben van Beurten is bekend van restaurant Fifteen in Amsterdam. Het restaurant is gebaseerd op het succesvolle concept van de Britse superkok Jamie Oliver waarbij kansarme jongeren een kans krijgen op een baan in de horeca. Voordat Van Beurten chef-kok werd bij Fifteen, zwaaide hij de culinaire scepter bij Hotel Krasnapolsky, eveneens in Amsterdam.

Caspar Bürgi tenslotte is bekend als tv-kok. De Zwitser Bürgi was de laatste jaren te zijn bij Aperitivo, Born2Cook en Food&Fit, dat op 16 oktober aan een nieuw seizoen begint. Voor zijn tv-loopbaan werkte Bürgi in diverse restaurants in Nederland en Zwitserland. Verder is Bürgi actief met zijn cateringbedrijf Hot Kitchen.

Doelstelling van de ‘thuiskookacties’ van de koks is om consumenten te verleiden vaker biologische producten te kopen. Zo koopt tweederde van de consumenten wel eens biologisch, maar het gaat daarbij vaak slechts om een beperkt aantal producten en om een lage frequentie. De deelnemende koks hopen bij te dragen aan de groei van de afzet van biologische producten.

Reageer op dit artikel