Op het culinaire evenement staat de zoete lekkernij centraal. Het festival van ‘de zoete zonde’, zoals het zichzelf afficheert, belooft ‘chocoholics’ verleiding, genot en smaakbeleving op het hoogste niveau.
Op het menu pronken allerlei soorten ‘bruin goud’: van rauwe, duurzame of biologische chocolade tot warme chocoladesoep met tomaat.
In de Kunsthal is ook plaats voor chocoladetaart- en bonbonwedstrijden, workshops ‘chocolade als afrodisiac’ en de Nederlandse Hagelslagverkiezing.
Dessert Trophée
Olivier Bajard, Frankrijks beste patissier, verzorgt een workshop over de combinatie wijn en chocolade en reikt op uitnodiging van De Roussillon de Dessert Trophée uit.
De Bonte Koe toont met een collectie chocoladesieraden dat je chocolade niet persé hoeft te eten en lingerieontwerpster Marlies Dekkers zorgt voor een verleidelijke chocoladebelevenis in het donker.
Voor wie uit is op de ultieme chocolade-ervaring is het project Das Schwarze Geheimnis een must: een manshoge truffel van echte chocolade waar je in kunt.