nieuws

Cursussen Edwin Raben over Wijn & Spijs

Restaurant

Sommelier Edwin Raben start in september met een basiscursus Wijn & Spijs. In oktober geeft hij – ook in Arnhem – een vervolgcursus. De tot vier keer toe als beste sommelier van Nederland bekroonde Raben doet dat nadrukkelijk ook voor horecapersoneel.

Cursussen Edwin Raben over Wijn & Spijs

Raben werkte bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive, De Zwethheul, Landgoed Wolslaar en De Echoput. Nu is hij ’s lands eerste online sommelier, met zijn bedrijf Edwines.

Kennis

Wijnkennis op basisniveau is voor de basiscursus een vereiste. Dat wil zeggen dat de deelnemers – naast horecamensen ook hobbykoks en enthousiaste wijnliefhebbers – kennis hebben van vinificatie en de belangrijkste druivenrassen uit elkaar kunnen houden en daarvan de kenmerken kennen.

Wijn & Spijs

De basiscursus is gebaseerd op het smaakprofiel van Peter Klosse en de wijnselectie zal plaatsvinden in samenspraak met vinoloog Chris Alblas van SVBE Wijnprofessionals. Er zijn vier cursusdata gepland: 29 september, 10 november, 24 november en 15 december. Iedere avond heeft een eigen thema. Klosses boek ‘Het proefboek, de essentie van smaak’ wordt aanbevolen als basisliteratuur. Kosten: € 295,- per persoon.

Vervolgcursussen

Op 13 oktober, 17 november en 8 december houdt Edwin Raben ook nog de vervolgcursus ‘Wijn & Spijscursus niveau 2’, voor mensen die de basiscursus al eerder hebben gevolgd. Voor € 225,- per persoon komen cursisten meer te weten over proeven en combineren, met extra aandacht voor de Nederlandse keuken (stamppotten) en het kerstmenu.

Locatie

De exacte locatie van de cursussen in Arnhem is overigens nog niet bekend. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl.

Wijntips van Edwin Raben

Reageer op dit artikel