nieuws

D’Couvert 2010 voor Alain Vermeulen

Restaurant

Alain Vermeulen van restaurant De Pastory in Cadier en Keer is uitgeroepen tot D’Couvert 2010, de prijs voor allerbeste gastheer of –vrouw van Nederland en België.

D’Couvert 2010 voor Alain Vermeulen

Deze prijs is in 2009 door het vakmagazine Culinaire Saisonnier in het leven geroepen om meer positieve aandacht te vestigen op het vak van gastvrijheid.

Inititatiefneemster Carine Koreman van Culinaire Saisonnier: ‘Het zijn altijd de chefs die in de belangstelling staan, voor de gastheer of gastvrouw was altijd te weinig aandacht. Met de D’Couvert willen we daar verandering in brengen en dat lukt! Kijk maar wat de uitverkiezing van de eerste laureate teweeg heeft gebracht. Dat was Blanche Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat.’

Dit jaar riep Culinaire Saisonnier haar lezers op om hun kandidaat te nomineren. Er kwamen vele honderden reacties binnen, waaruit de jury een shortlist van tien genomineerden samenstelde.

Shortlist:

Alain Vermeulen, restaurant De Pastory, Cadier en Keer (NL)

Cindy Borger, restaurant de Groene Lantaarn, Zuidwolde (NL)

Claudia Brevet, restaurant Inter Scaldes, Kruingen (NL)

Froukje Cazemier, restaurant De Vlindertuin Zuidlaren (NL)

Jaap van Wageningen, restaurant Lambermon’s Haarlem (NL)

Kees Neve, restaurant Le Garage Amsterdam (NL)

Marjan de Jonge, restaurant de Lindenhof, Giethoorn (NL)

Michael Daals, restaurant Le Défi, Sprang Capelle (NL)

Sofie Willemarck, restaurant Nuance, Duffel (B)

Tanja Vijt, restaurant Chef’s Table, Burcht (B)

Vervolgens was het aan de jury, bestaande uit Blanche Vinke en Carine Koreman, om de winnaar aan te duiden. Elk bedrijf werd minimaal tweemaal bezocht. Daarbij werd er terdege rekening gehouden met het aantal nominaties. Deze hebben in laatste instantie de doorslag gegeven.

Alain Vermeulen werd maar liefst door 78 personen genomineerd. Zelfs ontving de jury nominaties voor hem uit Düsseldorf, Amsterdam, Middelburg en Utrecht. Vermeulen is volgens het juryrapport een gastheer in hart en nieren, zowel een natuurtalent als klassiek opgeleid.

Reageer op dit artikel