nieuws

De Echoput opent kook- en wijnschool

Restaurant

Hotel en restaurant De Echoput in Hoog Soeren opent op 12 oktober een kook- en wijnschool. Deze is ondergebracht in een dependance naast de De Echoput.

De Echoput opent kook- en wijnschool

In de aankondiging voor de officiële opening van de school kondigt eigenaar Peter Klosse aan dat zijn wel bedrijf investeert in deze economisch minder florissante tijd: ,,je kunt klagen over de crisis. Je kunt zeuren over de regering die te weinig doet. En je kunt je ook zorgen maken over de gevolgen van de voortschrijdende technologisering van eten. Je kunt er ook iets aan doen!’’

De Echoput heeft een reputatie als het gaat om het opleiden van vakmensen. Zo richtte Klosse in het verleden De Nationale Wildacademie en de Academie voor Gastronomie op. Beiden zullen onderdak vinden in de nieuwe school. Deze zal ook gericht zijn op het doorgeven van culinaire- en wijnkennis aan gasten. Naast beginnerscursussen zullen er speciale workshops zijn zoals vegetarisch koken, wijn en over wild/paddestoelen. Theus de Kok, jarenlang chef in de keuken van De Echoput, treedt op als docent.