nieuws

De Ronde weg bij Cour du Nord

Restaurant

Chef-kok Pieter de Ronde is weg bij het met één Michelinster bekroonde restaurant Cour du Nord, gevestigd op het luxe vakantieresort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Persoonlijke motieven spelen een rol bij het vertrek van De Ronde.

De Ronde weg bij Cour du Nord

De Ronde is per 1 juni vertrokken bij Cour du Nord, het eerste restaurant in Europa met een ster op een resort. Persoonlijke motieven spelen een rol bij het vertrek.

Voor De Ronde, die met zijn gezin in Ouderkerk aan de Amstel woont, vormt de afstand tussen woonplaats en werkplek een obstakel, meldt Hof van Saksen. De chef-kok logeert tijdens zijn werkweek op het resort, maar mist zijn gezin.

Adviseur en coach van Hof van Saksen, Robert Kranenborg, zegt het vertrek van De Ronde te betreuren. Kranenborg zegt begrip te hebben voor de argumenten.

Tweede Michelinster

De taken van De Ronde worden overgenomen door Marco Philips en souschef Louuis Tonkes. De onlang aangetrokken topkok Omar Dahak wordt nu ook eindverantwoordelijk voor Cour du Nord. Aanvankelijk zou hij alle horecaformules, met uitzondering van Cour du Nord, onder zijn hoeden nemen.

Met de nieuwe ingeslagen weg spreekt Cour du Nord de ambitie uit om te werken aan een tweede Michelinster. Het is niet bekend of De Ronde al een nieuwe werkgever heeft.

Reageer op dit artikel