nieuws

Dries Roelvink werkte nooit voor Michelin

Restaurant

Voormalig hoofdinspecteur van Michelin Benelux, Paul van Craenenbroeck, laat weten dat Dries Roelvink en Ed Lemaire, de goede vriend waarmee de zanger samen restaurants zou hebben bezocht, nooit voor Michelin hebben gewerkt. Het management van Roelvink zegt echter dat de zanger wel degelijk restaurants voor Michelin bezocht.

Dries Roelvink werkte nooit voor Michelin

Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat Roelvink jarenlang als rapporteur voor Michelin werkte. Hij zou beroepshalve aan de lopende band toprestaurants hebben bezocht. Roelvink vertelt dat hij in eerste instantie meeging met vriend en rapporteur Ed Lemaire en dat hij na ziekte van Lemaire onder zijn naam rapportages naar Michelin stuurde.

Van Craenenbroeck doet vanuit Zuid-Frankrijk het verhaal af als onzin. ‘In mijn tijd waren er drie inspecteurs en ik was hoofdinspecteur. Er waren geen rapporteurs. Het is absoluut niet waar dat Roelvink en Lemaire voor Michelin hebben gewerkt. Ik ken Lemaire niet eens’.

André Voorn, de intermediair van Roelvink, bevestigt vanuit Tsjechië het verhaal van het Algemeen Dagblad waarin de rol van Roelvink voor Michelin wordt omschreven. ‘Het is waar. Dries heeft een tijd geleden een aantal jaar als rapporteur gefungeerd voor Michelin. Hij is een echte liefhebber en groot wijnkenner’, aldus Voorn.

Volgens het Algemeen Dagblad begon Roelvink in 1997 met het beoordelen van restaurants. Volgens eigen zeggen gebeurde dat vrij toevallig toen hij regelmatig meeging met zijn goede vriend Ed Lemaire ‘die op dat moment officieel en in het diepste geheim Michelinrapporteur was’.

Roelvink in het AD: ‘Samen genoten we van de meest fantastische gerechten of baalden als een dinergang niet helemaal aan onze hoge eisen voldeed. Maar op een gegeven moment werd Lemaire langdurig ziek. Toen ben ik in mijn eentje zijn taken gaan waarnemen en heb zeer regelmatig onder zijn naam de rapportages naar Michelin gestuurd’.

In het radioprogramma ‘Evers staat op’ op Radio 538 licht Dries Roelvink zijn Michelin-verleden toe. Luister hier naar het fragment.

De huidige hoofdinspecteur van Michelin, Werner Loens, zegt met grote verbazing de berichten over Roelvink te hebben gelezen. ‘Wij zijn professionals. Een inspecteur van Michelin komt altijd uit de horeca en wordt door ons opgeleid. We werken nooit met freelancers. Meneer Roelvink en meneer Lemaire hebben nooit voor Michelin gewerkt’.

Reageer op dit artikel