nieuws

Duurzaam groeit op Iens.nl

Restaurant

Duizend restaurants hebben op restaurantwebsite Iens een duurzaamheidsprofiel aangemaakt. In oktober vorig jaar stond de teller nog op 210 restaurantbedrijven. Met het profiel worden restaurateurs gestimuleerd om de gast te informeren over hun duurzame activiteiten.

Duurzaam groeit op Iens.nl

Amsterdam telt de meeste restaurants waar ‘duurzaam’ onder de aandacht is, 199 stuks. Rotterdam, Den Haag en Utrecht volgen. De gemiddelde duurzaamheidscore is 48 procent.

Vegetarische gerechten serveren, seizoensgebonden producten gebruiken en biologische producten opdienen zijn maatregelen die het vaakst voorkomen binnen de duurzame profielen. Gasten bekeken de afgelopen vier maanden de duurzame profielen 100.000 keer. Ruim 5.000 keer werd er specifiek op gezocht.

Iens heeft het duurzaamheidsprofiel samen met Milieu Centraal en CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling neergezet.

Facebook actie

Op de Facebook pagina Duurzaam Dineren kunnen restaurantbezoekers op het prikbord een review achterlaten over de duurzaamheid van hun favoriete restaurant. De leukste reviews maken kans op een van de drie dinerbonnen van 100 euro.