nieuws

Duurzaam Tafelen-campagne start op Horecava

Restaurant

Tijdens de Horecava geeft Hajé de Jager van Koninkijke Horeca Nederland maandag 9 januari het officiële startsein voor de campagne Tafelen in Nederland-Lekker Duurzaam 2012.

Duurzaam Tafelen-campagne start op Horecava

Hajé de Jager, voorzitter van de sector Restaurants van Koninklijke Horeca Nederland, meldt zich om 13.30 uur als eerste deelnemer aan op XpertPlaza. Daarmee is de inschrijving geopend voor de campagne die gezond, eerlijk en duurzaam eten promoten als doel heeft.

Initiatiefnemer van Tafelen in Nederland-Lekker Duurzaam 2012 is Stichting Nederlandse Kookkunst. Verschillende partijen uit de branche, waaronder Koninklijke Horeca Nederland, Land-en Tuinbouworganisaties, productschappen, Voedingscentrum, IENS.nl en het Koksgilde ondersteunen de campagne.

Bedrijven uit de horeca en de sector welzijn kunnen deelnemen voor 350 euro per locatie. In ruil daarvoor krijgen ze een een pakket met promotiemateriaal en een kookboek: ‘De Nederlandse kookkunst. Een kostelijk verhaal’.

Elke maand staat in de campagne een menu uit een bepaalde provincie centraal. De deelnemers krijgen hiervoor de recepten aangeleverd. Deze zijn afkomstig van twaalf chefs die via een receptenwedstrijd zijn geselecteerd. Hun inzendingen zijn terug te vinden in het boek. Op de Horecava kookt een aantal van deze koks van 15.45 uur tot 16.30 uur gerechten op XpertPlaza.

Vanaf april gaat het eerste maandmenu in. Aanmelden voor de campagne kan via: www.tafeleninnderland.nl

Reageer op dit artikel