nieuws

Elf nieuwe Michelinsterren verwacht

Restaurant

Restaurant Interscaldes in Kruiningen van Jannis en Claudia Brevet krijgt een derde Michelin-ster. Die voorspelling doet culinair journalist Will Jansen in Misset Restaurant die op 20 oktober is verschenen. ‘Welverdiend’ aldus Jansen. Hij voorziet nog weer verrassende verschuivingen in de nieuwe Michelin-gids die op 2 december in de schappen ligt.

Elf nieuwe Michelinsterren verwacht

Parkheuvel verliest

Naast de derde ster voor Interscaldes voorspelt Jansen dat Parkheuvel in Rotterdam er een verliest en op twee sterren komt. De dit jaar aangetreden Erik van Loo moet er een inleveren omdat hij met zijn overname van het restaurant Michelin Parijs voor schut heeft gezet, aldus Jansen.

Zwethheul standvastig

De Zwethheul in Schipluiden, de voormalige werkplek van Van Loo, houdt twee Michelin-sterren, verwacht Jansen. De nieuwe chef van De Zwettheul, Mario de Ridder, kookt goed.

De Leest op twee

Van een naar tweesterren ziet Jansen weggelegd voor Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen. Hij kan een tweede ster op zijn koksbuis laten borduren. Vorig jaar werd hij ook al veelvuldig getipt voor deze bekroning.

Elf nieuwe sterren

Dan zijn er nog een elftal restaurants die de felbegeerde eerste ster in de wacht slepen, als de voorspellingen van Jansen kloppen. Hij tipt René Brienen (Brienen aan de Maas), Henk Marcus (Nieuwe Mulderij, Leeuwarden), Envy , Blender en Zuid-Zeeland (Amsterdam)., O Mundo (Wageningen), Kint & Co (Paal), Fitou (Loosdrecht), Linnen (Oisterwijk), De Hoefslag (Bosch en Duin) en Ondernemerscafé (Den Haag).

Tip (1):

Uitgebreid dossier over de Michelinsterren

Tip (2):

Wilt u direct na de lancering van de nieuwe gids weten wie de derde ster heeft gekregen? Neem dan een abonnement op onze Horecanieuwsbrief. Wij informeren u meteen over alle mutatie in de nieuwe gids.

Reageer op dit artikel