nieuws

Euro Toques Nederland zonder Europa verder

Restaurant

Euro Toques Nederland scheidt zich af van de Europese tak van de restaurantvereniging. Dit heeft de club op 19 april unaniem besloten tijdens de algemene ledenvergadering. Er komt wel een nieuwe vereniging die de belangen van de leden behartigt in Brussel.

Euro Toques Nederland zonder Europa verder

Volgens voorzitter Fred Dijsselbloem heeft de afscheiding voor de individuele leden – 125 restaurants – geen gevolgen. ‘Het idee van een echte Europese club is al lang verwaterd. We gaan zelfstandig verder, zoals we eigenlijk altijd gedaan hebben.’

Nieuwe vereniging Brussel

Euro Toques Nederland heeft op 19 april wel besloten om een nieuwe vereniging op te richten die de belangen van restaurateurs gaat behartigen in Brussel. Deze vereniging heeft de voorlopige naam European Chefs meegekregen.

Deze club met Fred Dijsselbloem als voorzitter, gaat niet alleen de belangen behartigen van koks, maar van alle ambachtelijke voedselproducten. ‘Dus ook van bakkers, slagers et cetera,’ zegt Dijsselbloem. ‘Regelmatig heb ik via contacten in Brussel gehoord dat hier grote behoefte aan is.’

Reden afscheiding

De reden voor de afscheiding is volgens Dijsselbloem meervoudig. ‘Er is geen financiële of juridische basis. We proberen al jaren om hierover zaken op papier te krijgen, maar er gebeurt niets.’

Dijsselbloem heeft nog geen officiële reactie uit Brussel ontvangen op het nieuws van de afscheiding. ‘Ik denk dat ze het al wel aan voelden komen. De kwestie speelt al langer.’

Reageer op dit artikel