nieuws

EuroToques Duitsland opnieuw opgericht

Restaurant

In Duitsland is de nationale afdeling van koksvereniging EuroToques opnieuw opgericht. Eerder werd de Duitse afdeling geroyeerd wegens het schenden van de statuten en betalingsverzuimen aan de internationale EuroToques vereniging.

EuroToques Duitsland opnieuw opgericht

EuroToques Duitsland heeft zich de afgelopen jaren omgedoopt in EuroToques Europa en daarna WorldToques, en zich vervolgens als commercieel bedrijf geregistreerd.

Dat is tegen de statuten van EuroToques International, die stellen dat alle nationale leden als niet-commerciële verenigingen moeten worden gedraaid. WorldToques droeg ook al drie jaar niet meer de statutair vastgelegde bijdrage aan de internationale koepel af, dus werd besloten de Duitse afscheiding te passeren en een nieuwe vereniging EuroToques Duitsland op te richten.

De eigenaar van het bedrijf WorldToques heeft tegenover de Duitse leden altijd verzwegen dat het intussen een commercieel bedrijf was, en zonder dat zij het wisten de bijdragen aan EuroToques International achtergehouden.

Op de bestuursvergadering van EuroToques International is toen besloten EuroToques Duitsland weer als vereniging op te richten. De leden van WorldToques zijn welkom zich aan te sluiten bij EuroToques Duitsland.

Voorlopig blijft het een ondervereniging van EuroToques International, die zetelt in Brussel. Het Duitse bestuur is nu benoemd door het bestuur in Brussel. Op termijn moet het bestuur weer democratisch gekozen worden, en kan de vereniging zelfstandig verder.

Wolfgang Menge uit Creußen is de nieuwe voorzitter, met Konrad Wolfmiller uit Herrsching en Alexander Neuburger uit Dreieich-Sprendlingen als vice-voorzitters. Uwe Jung uit Eberbach is penningmeester en Thilo Hanke uit Darmstadt secretaris, meldt de Allgemeine Hotel- und Gastronomie-Zeitung.

WorldToques blijft bestaan naast EuroToques Duitsland, maar heeft geen enkele binding met EuroToques meer.

Meer berichten over EuroToques:

Reageer op dit artikel