nieuws

Financiële tegenslag voor Coquille

Restaurant

Sven en Geertje van restaurant Coquille in ’s Hertogenbosch krijgen voor hun zege in de tv-serie Mijn Tent is Top beduidend minder geld dan aanvankelijk gedacht. Mogelijk gaat zelfs een derde deel van het enorme bedrag van 300.000 euro verloren.

Financiële tegenslag voor Coquille

Het duo van Coquille in ’s Hertogenbosch krijgt te maken met fenomeen kansspelbelasting. ‘Als ik goed ben geïnformeerd, moeten we over het gewonnen geldbedrag 29 procent kansspelbelasting betalen. Als we het geld in de zaak steken, komt daar nog eens 40 procent winstbelasting bij’, aldus gastvrouw Geertje Klijn van Coquille in Misset Horeca.

Goed laten adviseren
Ondanks het fiscale addertje onder het gras, blijven Geertje en Sven ‘superblij’ met de zege in Mijn Tent is Top. Met de winst kregen ze een cheque van 300.000 euro, uitgereikt door juryvoorzitter Herman den Blijker.

‘We gaan een deel van onze schuld aflossen en doen iets extra’s voor het personeel, want dat heeft zich enorm ingezet. Verder willen we ons door de bank en de Belastingdienst heel goed laten adviseren’, aldus Klijn over het financiële aspect van het gewonnen geldbedrag.

Zie ook:
Coquille wint Mijn Tent is Top

Reageer op dit artikel