nieuws

Fiscus jaagt op wokrestaurants

Restaurant

De Belastingdienst heeft een nieuw plan ontwikkeld om fraudeurs beter op te sporen en aan te pakken. Daarvoor zijn 700 extra medewerkers aangetrokken en opgeleid die ‘in het veld’ meer gaan controleren op kwaadwillende belastingplichtigen. Wokrestaurants krijgen prioriteit.

Fiscus jaagt op wokrestaurants

Ook komen er door het hele land stop-en-betaalacties van automobilisten die worden herkend als notoire wanbetalers. Dat maakte het ministerie van Financiën donderdag bekend.

Het gaat de fiscus vooral om ondernemers die in verschillende nieuwe branches actief zijn. Het betreft onder meer belwinkels, de vastgoedsector en groothandels. Ook de snel opkomende wokrestaurants kunnen extra controles verwachten.

Voor de extra controles worden de komende jaren nog meer fiscale toezichthouders aangetrokken. In 2011 zal hun totaalaantal uitkomen op bijna 7000. Dat zijn er ruim 1500 meer dan nu, aldus een woordvoerder van Financiën.

Reageer op dit artikel