nieuws

Forse tegenslag Herman den Blijker

Restaurant

Topkok Herman den Blijker lijkt zijn succesvolle jaar in mineur af te sluiten. De opening van zijn nieuwe restaurant Hofstede Meerzigt in Zoetermeer is op het laatste moment afgelast. Na eerst boktorren is nu een verdwenen chef-kok de oorzaak van de forse tegenslag.

Forse tegenslag Herman den Blijker

Dat meldt het AD. Het jongste probleem van Den Blijker spits zich toe op de chef-kok. Niet de chef-kok van Hofstede Meerzigt, maar de kok restaurant De Engel in Rotterdam. ‘Alain Adriaanse is onze toekomstige chef-kok. Hij zou deze week vanuit De Engel naar Hofstede Meerzigt overgaan’, aldus Arjen Slinger, de nieuwe mede-eigenaar van Hofstede Meerzigt, in het AD.

Brui

Slinger vervolgt: ‘Zijn vervanger is op 1 december begonnen, zodat Alain hem nog in kon werken. Helaas heeft deze man er na twee dagen de brui aan gegeven. Alain kan kortom niet weg bij De Engel, totdat er een vervanger is. Hofstede Meerzigt heeft voorlopig geen chef-kok en dan kun je een nieuw restaurant niet opstarten.’

Trouwzaal

Gevolg is dat restaurant Hofstede Meerzigt naar alle waarschijnlijkheid pas in maart 2007 de deuren opent. Dit is mede het gevolg van gevonden boktorren in het Zoetermeese monument. Daardoor zou het restaurant eerst draaien in de trouwzaal. Maar dat gaat dus ook niet door vanwege de opgestapte chef-kok bij De Engel.