nieuws

Garnalenvissers terug naar veiling

Restaurant

De Nederlandse garnalenvissers gaan hun product weer via de veilingen verhandelen. De vierhonderd Nederlandse, Duitse en Deense garnalenvissers op de Noordzee werkten tot nu toe op contractbasis, vooral voor de garnalenbedrijven Heiploeg en Klaas Puul.

Garnalenvissers terug naar veiling

Heiploeg heeft echter het contract met haar zestig Nederlandse garnalenvissers opgezegd. ‘De vissers denken dat ze via de veiling meer kunnen verdienen’, aldus directeur Willem Smit van Heiploeg in Zoutkamp vrijdag.

Een deel van de contractvissers wilde onder hun contract uit om via de veiling te verkopen. ‘Wij wilden niet twee systemen, zowel contractvisserij als veilingvisserij, dus stoppen we met alle contracten’, zegt Smit.

De 140 Duitse en Deense garnalenvissers houden wel hun contract bij Heiploeg. ‘In die landen is geen veilingcultuur.’ De prijs van een kilo garnalen ligt rond de 3 euro.

Reageer op dit artikel