nieuws

Gordon Ramsay onttroond in Londen

Restaurant

Na tien jaar onbetwist aan de top te hebben gestaan in Londen, komen er nu kleine barstjes in het succes van schreeuwchef Gordon Ramsay in de Engelse hoofdstad. In de toonaangevende Londense restaurantgids Harden’s is Ramsay’s restaurant nog maar in één van de drie categorieën de beste.

Gordon Ramsay onttroond in Londen

Harden’s enqueteert jaarlijks meer dan 8000 regelmatige restaurantgangers, en signaleert dat Ramsay’s internationale reputatie ‘erg dun’ aan het worden is. De gids, die gebaseerd is op ruim 90.000 restaurantbezoeken, kwam deze week uit.

Volgens de gebroeders Peter en Richard Harden, hoofdredacteurs van de gids, richt de vermaarde Engelse chef zich teveel op projecten in Amerika en op tv, in plaats van zijn aandacht te richten op zijn Londense restaurants, zeggen ze op de Engelse website Caterer.

Was het jaren op alle vlakken de beste volgens het Londense publiek, nu is alleen de titel ‘beste gastronomische beleving’ nog voor Restaurant Gordon Ramsay.

De charismatische chef moest zijn hoofd buigen voor het restaurant van zijn leerling en tweesterrenkok Marcus Weiring, Pétrus, dat de beste algemene score kreeg.

De hoogste score voor het eten ging naar restaurant Chez Bruce van Bruce Poole, dat voor het derde jaar op rij tot meest favoriete restaurant van Londen werd uitgeroepen.

Zie ook:

Reageer op dit artikel