nieuws

Hans van Wolde keert Les Patrons Cuisiniers rug toe

Restaurant

Chef-kok Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht heeft zijn lidmaatschap bij de exclusieve club Les Patrons Cuisiniers opgezegd. Daarmee verliest de culinaire organisatie van topkoks één van zijn meest vooraanstaande leden.

Hans van Wolde keert Les Patrons Cuisiniers rug toe

Als reden van het verlaten van de topkokclub geeft Van Wolde op dat hij niet meer aan de verplichtingen van Les Patrons Cuisiniers kan voldoen. ‘Ik kan er geen tijd meer insteken. Ik wil me voor 300 procent inzetten voor Beluga en mijn team. Er is ook geen ruzie of zo, maar ik kan niets meer doen voor de club.’

Van Wolde: ‘In mijn brief aan de vereniging heb ik laten weten dat personeel van de aangesloten restaurants nog gewoon de 15 procent korting krijgen, wanneer ze bij ons komen eten. Dat gaat voorlopig gewoon door. Maar ik kan echt geen energie meer steken in de club. Dat is over.’

Voorzitter Ted Janssen van Les Patrons Cuisiniers is teleurgesteld over het vertrek van Van Wolde. ‘Het gaat om een persoonlijke reden, waarover ik niets kwijt wil. Wel wil ik kwijt dat er geen sprake is van ruzie. Nog deze week gaan we met hem praten om hem toch aan boord te houden. We zijn zo’n fantastische club’, aldus Janssen.

Hans van Wolde werd zes jaar geleden door kookcollega Toine Hermsen voorgedragen om lid te worden van de exclusieve koksclub. Les Patrons Cuisiniers telt momenteel achttien leden, zo meldt de website. Daaronder bevinden zich onder meer de kooktoppers Cees Helder, Robert Kranenborg, Henk Savelberg en Jannis Brevet. De vereniging komt pakweg zes keer per jaar samen om te praten over het vak.

CV Hans van Wolde (23-11-1967)

1989: Taverne d’Ouwe Haven, Vlaardingen

1990: World Trade Center, Rotterdam

1991: Officierskeuken Koninklijke Landmacht

1992: Elysée Parkhotel, Nieuwerkerk a/d IJssel

1993: Corona, Den Haag

1994: Toine Hermsen, Maastricht

1997: Beluga, Maastricht

Reageer op dit artikel