nieuws

Hans van Wolde nu ook SVH Meesterkok

Restaurant

Hans van Wolde mag zich nu ook SVH Meesterkok noemen. De tweesterrenchef van Beluga Maastricht wordt vrijdag 26 augustus geïnaugureerd in zijn eigen Beluga Beach Club. De uitreiking gebeurt door Dennis van der Geest, Pieter van den Hoogenband en Arnold Vanderlyde.

Hans van Wolde nu ook SVH Meesterkok

Topkok Van Wolde hield de meesterproef jaren tegen, omdat hij er naar eigen zeggen ‘nog niet het juiste gevoel bij had’. ‘Dat had ik nu wel’, legt hij uit waarom hij nu wel genegen was. ‘Eigenlijk vond ik altijd dat je de titel meesterkok moet krijgen op basis van wat je doet. Voor mij is het absoluut een toegevoegde waarde en dus wilde ik de proef nu doen.’

Zijn examen vond 1 juni plaats in Beluga. De beoordeling was in handen van de SVH Meesterkoks Dick Middelweerd, Cees Helder en Carsten klint. Vrijdag 26 augustus is de officiële inauguratie in zijn nieuwe beachclub.

Drie persoonlijke vrienden van Van Wolde verzorgen de uitreiking. ‘Niet alleen goede vrienden, maar ook personen die in hun vak het allerhoogste hebben bereikt’, aldus de kersvers meesterkok over zijn keuzes. De presentatie is in handen van Martijn Krabbé.