nieuws

Haringseizoen 14 juni van start

Restaurant

De Nederlandse haringgroothandel heeft vanmorgen besloten dat het haringseizoen op woensdag 14 juni van start gaat. Dat is twee weken later dan oorspronkelijk gepland. De kwaliteit van de haring is in de afgelopen week verbeterd. De verwachting is dat de twee weken extra de haring voldoende tijd geeft in optimale conditie te komen voor de verwerking tot Hollandse Nieuwe.

Haringseizoen 14 juni van start

Vorige week werd voor het eerst in de geschiedenis besloten het haringseizoen uit te stellen. De natuur lijkt twee tot drie weken achter te lopen en ook bij de haring is dat merkbaar. Haring kan tot Hollandse Nieuwe verwerkt worden als hij voldoende vet is en het juiste voedsel in de maag heeft. Door het koude voorjaar was het voedselaanbod in zee klein, waardoor de haring mager bleef. “Met dit uitstel luisteren we goed naar de natuur en zullen we in staat zijn over twee weken een goede haring aan de consument te presenteren”, aldus Nico de Jong van de Nederlandse haringgroothandelsvereniging.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt op dezelfde dag, woensdag 14 juni, in de visafslag in Scheveningen plaats.
Lees meer over haring in het speciale haringhoofdstuk in het visdossier…

Reageer op dit artikel