nieuws

Helft RTL-kijkers boycot restaurants met foie gras

Restaurant

De helft van de kijkers van het RTL Nieuws boycot restaurants die foie gras op de kaart hebben staan. Dat laat RTL weten op basis van eigen onderzoek. Aanleiding van het onderzoek is de tv-uitzending waarin Tros Radar meldt dat diervriendelijke eendenlever helemaal niet zo diervriendelijk is.

Helft RTL-kijkers boycot restaurants met foie gras

Ruim vijftig procent van de kijkers van RTL Nieuws zegt niet meer te gaan eten in restaurants waar nog foie gras op de kaart staat. ‘Restaurants moeten zich schamen’, laat een kijker weten.

RTL meldt verder dat foie gras op zijn retour is. Eerder dit jaar haalden diverse hotelketens het omstreden product al van de kaart. De nieuwbakken Alliance-voorzitter Gerrit Greveling laat weten het misselijk en zwak te vinden dat Wakker Dier en Radar hun strijd tegen foie gras spelen via individuele restaurants.

Reageer op dit artikel