nieuws

Hubrecht Duijker: mini-cursus wijnproeven

Restaurant

Wijnkenner Hubrecht Duijker heeft misschien wel de kortste cursus wijnproeven gelanceerd. Duijker geeft in een filmpje op Foodtube.nl een mini-cursus wijnproeven. In nog geen zes minuten geeft hij de essentie weer van het proeven van wijn.

Hubrecht Duijker: mini-cursus wijnproeven

Duijker noemt het zelf een hoge-snelheidswijncursus. ‘Het gaat om de essentie van het wijnproeven. Dat is veel makkelijker dan veel mensen denken. Ik wil met het filmpje de drempel van het wijnproeven verlagen.’

Genieten van wijn

Duijker vervolgt: ‘Ik hoop dat mensen die het gezien hebben, denken: “’nooit geweten dat wijn proeven zo makkelijk is, dat kan ik dus óók”. Volgens Duijker genieten gasten meer van wijn als ze goed proeven.’

Toasting

Hubrecht leert de kijker hoe hij de smaak herkent van wijn die in contact is geweest met eikenhout. Ook ‘toasting’ komt aan bod. Net als de geur, kleur en natuurlijk de smaak van wijn. Wat zijn de herkenbare aroma’s, wat kun je afleiden uit de kleur van de wijn, wat zegt de geur?

Bekijk hier het filmpje dat gemaakt is door Ronald Hoeben:

Reageer op dit artikel