nieuws

Interieurwijzigingen bij topzaak Beluga

Restaurant

Tweesterrenrestaurant Beluga gaat veranderingen doorvoeren in het interieur. Zo gaat het linnen van tafel en wordt er een eigen restaurantstoel ontworpen, The Beluga Chair.

Interieurwijzigingen bij topzaak Beluga

Dat laat eigenaar en topkok Hans van Wolde weten. ‘Het linnen gaat van tafel. Ik vind het geen toegevoegde waarde meer. Hoe vaak leg je linnen thuis nog op tafel? Hooguit met Kerst. Het is geen financiële reden, maar als je zo’n mooie tafel hebt, waarom dan nog linnen op tafel’.

Naast de ‘linnenverandering’ volgt er op korte termijn nog een opvallende wijziging in het interieur. ‘We krijgen nieuwe stoelen. Eigen stoelen. The Beluga Chair komt op de markt. De stoel wordt in Italië gemaakt en wordt dé ultieme restaurantstoel’, belooft Van Wolde.

Op de website van Beluga meldt Van Wolde: ‘Na maanden van tekenen, zeuren en onderhandelen heeft de Rotterdamse architect Robert van Oosterom het met ons voor elkaar. Maar hoe en wat? Het wordt spectaculair’.

Restaurant Beluga werd maandagmiddag van de troon gestoten in de nieuwe Lekker. Voor Van Wolde geen teleurstelling, zo liet hij direct na afloop weten. Een notering bij de eerste drie blijft volgens Van Wolde een fraaie prestatie.

Reageer op dit artikel